CV ketel vervangen in Nootdorp

CV ketel vervangen in Nootdorp

Woont u in de omgeving van Nootdorp en geeft uw oude cv-ketel er de brui aan? Of wilt u gewoonweg uw oude cv-ketel vervangen om financiële of economische redenen? Dan laat de installatie van een nieuwe cv-ketel aan ReusOnline over. Echter voor u begint, is het belangrijk dat een grondig onderzoek doet naar een ketel die bij u past. Hij leeft immers tien tot vijftien jaar met u mee. Zo is er een verschil tussen warmte en ‘nuttige’ warmte en kunt u kiezen uit een VR ketel en een HR ketel. Met nuttige warmte bedoelen wij de warmte die de bewoonbare ruimtes van uw huis verwarmt. Geen warmte die door uw schoorsteen verdwijnt, of warmte die gebruikt wordt om lege ruimtes tegen vorst te beschermen.

VR CV ketel vervangen in Nootdorp

VR staat voor Verbeterd Rendement. Bij deze ketels wordt ongeveer 90% van de verbrande aardgas omgezet in nuttige warmte. Bij deze cv-ketels stook je dus een deel aardgas op waar je in feite geen warmte voor terug krijgt. Deze cv-ketels vervangen wij nog steeds in huizen waar een HR cv-ketel plaatsen niet mogelijk is. Dit kan zijn doordat er geen waterafvoer beschikbaar is. Dit is tegelijkertijd het voordeel van een VR cv-ketel. Hier is geen afvoer voor condenswater nodig.

HR CV ketel vervangen in Nootdorp

HR staat voor Hoog Rendement. In tegenstelling tot een VR cv-ketel, zet de HR cv-ketel 100% van de verbrande aardgas om in nuttige warmte en levert vervolgens een hoger rendement. Het hergebruikt de warmte van de verbrandingsgassen die andere cv-ketels de buitenlucht in zouden blazen. Daarnaast is er nog een verschil tussen een solo cv-ketel en een combiketel. Een combiketel verwarmt zowel warm water, als de verwarmingen. Een solo cv-ketel voert enkel een van deze twee functies uit.

Uw CV ketel vervangen in Nootdorp met ReusOnline

Een cv-ketel uitkiezen is al een grote stap, maar dan bent u er nog niet. Een cv-ketel vervangen is vaak nog de grootste uitdaging. Mocht u aan een nieuwe ketel toe zijn, neem dan vrijblijvend contact op met ReusOnline en bekijk wat we voor elkaar kunnen betekenen!